Inmeten en monteren

Hoe kan ik InBlindz® inmeten en monteren?

Hierna gaan we nader in op de werkwijze en hoe u InBlindz® inmeet en monteert. Het inmeten en monteren van onze zonwering in glas wordt in onze praktische training uitgebreid uitgelegd. Mocht u interesse hebben en nader in willen gaan op dit onderdeel, aarzel dan niet om u op te geven voor de gratis InBlindz® Adviseur training!

Inmeten van de zonwering tussen glas

InBlindz® wordt geproduceerd als standaard isolatieglas en heeft dezelfde eigenschappen. Daarom is ook het inmeten van InBlindz® gelijk aan het inmeten van isolatieglas. Voor een goede werking van de InBlindz® is het van belang dat u de exacte glasmaten opgeeft. Verder dient u rekening te houden met de inklemming van de ruit zodat het bedieningsmechanisme goed geplaatst kan worden.

Wat wordt bedoeld met inklemming?

De inklemming is de afstand in millimeters gemeten vanaf de rand van het glas tot aan de bovenzijde van de glaslat of aanslag (inclusief rubbers). Zie voor een schematische weergave onderstaande afbeelding. De inklemming wordt gemeten aan de zijde waar de bediening komt.

Indien de inklemming groter is dan de afstand tussen de rand van het glas en magneetbediening, dient de randafdichting verhoogd te worden. Alleen dan kunt u de magneetbediening goed plaatsen. In afbeelding 2 ziet u een voorbeeld van de afstanden vanaf de rand van het glas tot aan de bediening. Dit is per type InBlindz® verschillend.

Voorbeeld: De inklemming aan de bovenzijde is in uw situatie bijvoorbeeld 21mm. De afstand tussen de rand van het glas en de boven-bediening is volgens afbeelding 2, 19mm. Advies: Verhoog de randafdichting aan de bovenzijde met 2mm. De totale afstand is dan 19mm + 2mm = 21mm.

(klik op de afbeelding om te vergroten)

Inmeten en monteren van zonwering in glas
Montage

Omdat de InBlindz® op dezelfde wijze wordt geproduceerd als isolatieglas, is eveneens de techniek van het zetten hieraan gelijk. U dient de InBlindz® te plaatsen volgens de eisen die zijn gesteld in de Nederlandse Norm NEN 3576 en de richtlijnen uit de NPR 3577.

Technisch advies?

Wilt u advies of even sparren? Neem dan gerust contact op met Dennis de Bruin. Hij ondersteunt u graag, zodat u een goed advies kunt uitbrengen naar uw klant.

Ondersteuning gewenst?

Bestelformulier downloaden

Download het InBlindz® bestelformulier via onderstaande button.

Download bestelformulier